top of page
WhatsApp Image 2023-08-16 at 18.38.18.jpeg
Search

Leyao Rovira

Leyao Rovira és una jove de 21 anys que viu a Sant Roc, una urbanització propera a La Secuita. És i es defineix com asiàtica descendent, ja que és adoptada de la Xina. Ara mateix està estudiant un Cicle Superior de Joieria Artística, tot i que d’aquí poc canviarà totalment de paradigma estudiantil per estudiar un Grau d’Estudis Socioculturals i de Gènere. Sempre ha estat interessada per les arts. Des de petita, toca el violoncel a l’Escola Municipal de Valls i està encantada, adora fer música. És una de les seves grans passions, juntament amb el dibuix i l’escriptura.

Creu que l’activisme és el motor inicial de tot. Va crear una plataforma digital per Instagram, anomenada: @nomellameschinita . Dins aquest compte, reivindica aspectes importants de l’adopció i del racisme que rep la comunitat asiàtica. Com? A través de la investigació, de fer debats i de l’humor. Defensa molt la interseccionalitat dins el feminisme. Un feminisme sense discurs d’odi als homes, inclusiu amb tot col·lectiu en condició de discriminació. Un feminisme amable, sincer, empàtic i sense veritats absolutes, excepte drets humans fonamentals.

La veritat és que se sent molt feliç de poder conscienciar i provocar un canvi en la ment. Gràcies a l’antirracisme ha conegut a gent admirable i magnífica, com la gent de @redantirracistatgn , @colectivofridas , @lagatainsubmisa , i molts més. La gent li comenta que té un discurs molt potent del qual poca gent parla. I realment, és cert.

Està disposada a fer conferències on faci falta. Per la seva jo del passat, hagués desitjat això. Per als nens i nenes que estan a les escoles i que no se senten escoltats o tenen la necessitat d’amagar-se, per a que la gent senti que té més poder i validesa del que el propi sistema digui. S’ha de tenir més perspectiva feminista antirracista.

Una heroïna a qui li omple el cor fer el que fa. Ella és l’heroïna d’avui, la Leyao Rovira


Comentários


bottom of page